Συμβουλές που με βοήθησαν να πουλήσω το αυτοκίνητό μου

Ως επαγγελματίας παρκαδόρος αυτοκινήτων και πωλητής αυτοκινήτων, συχνά με ρωτούν οι φίλοι και η οικογένειά μου, ποιες είναι οι καλύτερες μέθοδοι που έχω βρει, όταν πουλάμε ένα από τα μεταχειρισμένα οχήματά μας; Συνήθως, το άτομο που ζητά πρόκειται να πουλήσει το δικό του όχημα και επιθυμεί η πώληση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Η απάντηση είναι πάντα η ίδια, είτε ήθελα να πουλήσω το αυτοκίνητό μου είτε ένα για την εταιρεία, μία από τις πιο σημαντικές πτυχές είναι να βεβαιωθείτε ότι το εν λόγω αυτοκίνητο φαίνεται ότι αξίζει την τιμή που το ζητάτε.

Τώρα καταλαβαίνω ότι μπορεί να δηλώνω αρωματικα αυτοκινητου το αυτονόητο σε πολλούς, ωστόσο, κάθε εβδομάδα στο επάγγελμά μου, βλέπω άνδρες και γυναίκες να οδηγούν σε προαύλιους χώρους για να αγοράσουν ένα νεότερο όχημα για τον εαυτό τους. Αφού διάλεξαν ένα ωραίο, εξαιρετικά γυαλισμένο όχημα με ένα ταμπλό που σταχυολογεί και αυτή τη μυρωδιά «νέου αυτοκινήτου», συνεχίζουν να με ρωτούν “Τόσο πολύ θα έβγαζες τη ζητούμενη τιμή, αν σου πουλούσα το αυτοκίνητό μου;”

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, οι περισσότεροι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα λάβουν μοντέλα συναλλαγών και μερικής ανταλλαγής ως μερική πληρωμή. Ανάλογα με τη συνολική κατάσταση του οχήματος, μπορεί να μειώσουν σημαντικά την τιμή. Ωστόσο, αν ήρθατε να αγοράσετε το αυτοκίνητό μου, είμαι σίγουρος ότι η πρώτη σας εντύπωση θα ήταν μόνιμη. Τόσο πολύ στην πραγματικότητα, που αν το αυτοκίνητο που πουλάω δεν είχε καθαριστεί εδώ και μήνες, οι τροχοί ήταν γρατζουνισμένοι ή έλειπαν ένα ή δύο κομμάτια, και όταν άνοιξες την πόρτα ένιωθες ότι μόλις είχες βάλει το κεφάλι σου σε ένα τασάκι, πολλές αμφιβολίες θα αγοράζατε το αυτοκίνητό μου, στην πραγματικότητα νομίζω ότι θα δυσκολευόμουν πολύ να πουλήσω καθόλου το αυτοκίνητό μου. Γιατί λοιπόν τόσοι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να ανταλλάξουν μερικώς ή να πουλήσουν ένα αυτοκίνητο που είναι ακριβώς όπως το περιέγραψα;

Είτε πουλάω ένα αυτοκίνητο στο πλαίσιο του επαγγέλματός μου είτε θέλω να πουλήσω το αυτοκίνητό μου ιδιωτικά για να χρηματοδοτήσω ένα καλύτερο, το μυστικό που χρησιμοποιώ είναι να διασφαλίσω ότι το αυτοκίνητο είναι όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό για το άτομο που θέλει να αγοράσει το αυτοκίνητό μου . Για μένα αυτό είναι εύκολο, βγάζω τον απαραίτητο εξοπλισμό καθαρισμού και φροντίζω πλήρως το όχημα, αυτό περιλαμβάνει ένα καθαρό πλύσιμο με σαμπουάν, στέγνωμα και δύο στρώσεις βερνίκι για το εξωτερικό. Οι τροχοί τρίβονται και εάν είναι απαραίτητο τα κράματα «αγγίζονται» τα μαύρα διακοσμητικά στοιχεία ψεκάζονται και σκουπίζονται με ένα γυαλιστερό αεροζόλ που ενισχύει τα μαύρα πλαστικά διακοσμητικά του προφυλακτήρα και τέλος τα παράθυρα καθαρίζονται με ένα ποιοτικό καθαριστικό τζαμιών.